Contact rapid:

Telefon:

021.320.20.37

Email:

office@cmmh.ro

Adresa:

Calea 13 Septembrie, nr. 193, Sector 5, Bucuresti, 050733, Romania

Trebuie stiut faptul ca dermatita seboreica este o afectiune inflamatorie superficiala destul de des intalnita, care evolueaza cu perioade de exacerbare si remisiune, cu distributie si tablou clinic tipice si care afecteaza tegumentul din zonele bogate in glande sebacee, in special scalpul, fata, pliurile nazolabiale, sprancenele si regiunile postauriculara, toracele anterior si toracele postero-superior.

Fumatul, este un factor nociv pentru organism si dupa cum bine stim acesta dauneaza grav sanatatii.

Probabil orice fumator a incercat cel putin o data in viata sa renunte la fumat, iar odata adoptata aceasta decizie a resimtit si efectele negative ale renuntatului la fumat. Acestea apar in momentul in care ogranismul nu mai primeste nicotina (subtanta de care devine dependent prin fumat) si se manifesta prin dureri de cap, tremuratul mainilor, scaderea puterii de concentrare si chiar irascibilitate.

Sfaturi utile pentru a renunta la fumat


Fumatul, este un factor nociv pentru organism si dupa cum bine stim acesta dauneaza grav sanatatii.

Probabil orice fumator a incercat cel putin o data in viata sa renunte la fumat, iar odata adoptata aceasta decizie a resimtit si efectele negative ale renuntatului la fumat. Acestea apar in momentul in care ogranismul nu mai primeste nicotina (subtanta de care devine dependent prin fumat) si se manifesta prin dureri de cap, tremuratul mainilor, scaderea puterii de concentrare si chiar irascibilitate. Pe piata exista variate produse farmaceutice care ajuta la ameliorarea acestor simptome precum patch-uri, guma de mestecat, sau chiar tablete care sa suplineasca efectele nicotinei in lipsa acesteia, iar in cazul in care o persoana se decide sa renunte la fumat, aceasta trebuie sa ia in calcul si efectele negative care pot aparea. Grijile precum cresterea in greutate  sau aparitia unor depresii, de cele mai multe ori nu sunt decat mituri, iar daca acestea apar pot fi combatute usor cu ajutorul  unei gandiri pozitive si deschise si printr-un trai sanatos.

Este utila crearea unui plan si respectarea acestuia atunci cand se decide renuntarea la fumat. Astfel:

- este utila stabilirea unei date de la care sa nu se mai fumeze (este bine ca aceasta sa fie la inceput de luna, saptamana, sau sa fie o zi cu o semnificatie aparte);

- este de folos sprijinul prietenilor si al familiei (persoanele apropriate ar trebui sa se abtina de la a mai fuma in preajma dumneavoastra);

- o lista cu motivele pentru care doriti sa renuntati la fumat se poate dovedi foarte utila;

- scapati de toate obiectele care va aduc aminte de fumat (brichete, scrumiere, pipe, etc.);

- recurgeti la o alimentatie echilibrata si sanatoasa pentru a fi siguri ca nu luati in greutate;- incercati sa reduceti pe cat posibil numarul cafelelor pe care le consumati, deoarece organismul poate a ceara mai multa cafeina in primele saptamani in care ati renuntat la fumat.

Indiferent de varsta la care va decideti sa renuntati la tigari acest lucru reduce considerabil riscul aparitiei multor conditii medicale precum insuficienta cardiaca, infarct, cancer, bronsite cronice sau afectiuni ale plamanilor. In plus, veti putea constata o imbunatatire a circulatiei periferice si a sistemului imunitar inca din primele luni de cand ati fumat ultima oara. Mai mult decat atat, statisticele au relevat faptul ca persoanele care au decis sa renunte la fumat in jurul varstei de 30 de ani traiesc, in general cu aproximativ 10 ani mai mult.

Chestionar de satisfactie