Hemograma – o analiza recomandata

Hemoleucograma sau hemograma este un test care permite masurarea urmatorilor parametrii: numarul de leucocite, numarul de eritrocite, concentratia de hemoglobina din sange, hematocrit;

Ce este V.D.R.L.

V.D.R.L. (Veneral Disease Research Laboratory) este o metoda de testare pentru depistarea sifilisului. Acest test masoara cantitatea de anticorpi produsi de bacteria care cauzeaza sifilisul – Treponema pallidum. Sifilisul este o boala cu transmitere sexuala care are consecinte grave in timp asupra tuturor organelor.

ANTISTREPTOLIZINA O (ASLO)

Streptolizina este o toxina produsa de bacteriile streptococice ale hepatitei de tip A. In urma infectarii cu unul sau mai multi streptococi de grup A, organismul incepe sa dezvolte anticorpi impotriva acestora, anticorpi numiti antistreptolizina O (ASLO). Acesti anticorpi pot fi depistati in organism in 1-2 saptamani de la infectia cu streptococi si ating un nivel maxim dupa 3-6 saptamani.

Centrul Medical MH isi propune sa ofere servicii medicale la standarde ridicate, prestate de personal foarte bine pregatit profesional.

Pentru siguranta si confortul dumneavoastra, CMMH ofera servicii de prelevare a probelor biologice precum si efectuarea testelor de medicina a muncii la domiciliul dumneavoastra sau la sediul companiei.

Respectarea normelor de calitate, acuratetea rezultatelor oferite in timp util si interpretarea corecta a acestora, precum si instruirea periodica a personalului ne ajuta sa crestem increderea pacientilor in serviciile pe care le oferim.

Contact rapid:

Telefon:

021.320.20.37

Email:

office@cmmh.ro

Adresa:

Calea 13 Septembrie, nr. 193, Sector 5, Bucuresti, 050733, Romania

Trebuie stiut faptul ca dermatita seboreica este o afectiune inflamatorie superficiala destul de des intalnita, care evolueaza cu perioade de exacerbare si remisiune, cu distributie si tablou clinic tipice si care afecteaza tegumentul din zonele bogate in glande sebacee, in special scalpul, fata, pliurile nazolabiale, sprancenele si regiunile postauriculara, toracele anterior si toracele postero-superior.

Fumatul, este un factor nociv pentru organism si dupa cum bine stim acesta dauneaza grav sanatatii.

Probabil orice fumator a incercat cel putin o data in viata sa renunte la fumat, iar odata adoptata aceasta decizie a resimtit si efectele negative ale renuntatului la fumat. Acestea apar in momentul in care ogranismul nu mai primeste nicotina (subtanta de care devine dependent prin fumat) si se manifesta prin dureri de cap, tremuratul mainilor, scaderea puterii de concentrare si chiar irascibilitate.

Ce este dermatita seboreica?


Trebuie stiut faptul ca dermatita seboreica este o afectiune inflamatorie superficiala destul de des intalnita, care evolueaza cu perioade de exacerbare si remisiune, cu distributie si tablou clinic tipice si care afecteaza tegumentul din zonele bogate in glande sebacee, in special scalpul, fata, pliurile nazolabiale, sprancenele si regiunile postauriculara, toracele anterior si toracele postero-superior.

Aceasta este frecvent asociata cu matreata si afecteaza 1-3% din populatie si mai ales 3-5% din populatia masculina tanara.

Matreata este o forma de dermatita seboreica cu descuamare vizibila, dar fara inflamatie. Conform statisticilor 30% din populatie este afectata de matreata, avand o incidenta redusa inainte de pubertate, mai ridicata intre 18-40 ani, in anotimpul rece (ca recadere) si la anumite grupe de pacienti (cu Parkinson, depresie, HIV-SIDA). S-a constatat faptul ca barbatii sunt mai afectati decat femeile, proportia fiind de 6 la 1. Incidenta scade dupa varsta de 40 de ani.

Dermatita seboreica si matreata, forma mai usoara a dermatitei seboreice, ca orice alta afectiune netratata, se pot agrava si pot determina efecte grave precum caderea parului. Aceste simptomele pot fi controlate printr-un tratament si o igiena adecvata, recomandate de catre un medic specialist, pacientul fiind corect informat asupra recidivelor afectiunii.

Totodata, matreata afecteaza si viata socio-profesionala si privata a individului. Pe langa faptul ca altereaza starea de bine a acestuia (care e mereu nemultumit de sine, nelinistit, cauta remedii, e stresat de mancarime, aspectul fizic si/ sau caderea parului), afecteaza si imaginea publica sau profesionala.

Chestionar de satisfactie