Contact rapid:

Telefon:

021.320.20.37

Email:

office@cmmh.ro

Adresa:

Calea 13 Septembrie, nr. 193, Sector 5, Bucuresti, 050733, Romania

Trebuie stiut faptul ca dermatita seboreica este o afectiune inflamatorie superficiala destul de des intalnita, care evolueaza cu perioade de exacerbare si remisiune, cu distributie si tablou clinic tipice si care afecteaza tegumentul din zonele bogate in glande sebacee, in special scalpul, fata, pliurile nazolabiale, sprancenele si regiunile postauriculara, toracele anterior si toracele postero-superior.

Fumatul, este un factor nociv pentru organism si dupa cum bine stim acesta dauneaza grav sanatatii.

Probabil orice fumator a incercat cel putin o data in viata sa renunte la fumat, iar odata adoptata aceasta decizie a resimtit si efectele negative ale renuntatului la fumat. Acestea apar in momentul in care ogranismul nu mai primeste nicotina (subtanta de care devine dependent prin fumat) si se manifesta prin dureri de cap, tremuratul mainilor, scaderea puterii de concentrare si chiar irascibilitate.

Sanse crescute de boli cardiovasculare


S-a constatat ca femeile care depun o munca stresanta prezinta cu 40% mai multe riscuri de a suferi un atac de cord, cerebral sau de a fi operate pentru a se deschide o artera obstructionata in comparatie cu femeile a caror activitate este mai satisfacatoare, potrivit unui studiu publicat recent. Studiul arata ca activitatile foarte stresante si putin satisfacatoare cresc cu aproximativ 88% riscul unui atac cardiac si cu 43% riscul de bypass coronarian sau de alte proceduri vizand deschiderea unei artere.

Totodata nesiguranta locului de munca conduce la cresterea factorilor de risc cardiovascular precum hipertensiunea arteriala, un nivel ridicat al colesterolului sau un exces de greutate, subliniaza autorii acestui studiu. Acesti cercetatori au analizat stresul muncii depuse de 17.415 femei cu o stare de sanatate buna, timp de peste zece ani. Un loc de munca stresant din punct de vedere psihologic este definit, potrivit autorilor, ca fiind foarte exigent, cu putina autoritate sau deloc si care nu ofera posibilitatea de a-ti folosi creativitatea sau talentul.

Principalul autor al studiului finantat de National Institutes of Health (NIH), dr. Michelle Albert de la Brigham and Women’s Hospital din Boston (Massachusetts), evidentia existenta in acelasi timp a unor efecte cardiovasculare clinice imediate si pe termen lung ale acestor locuri de munca stresante pentru aceste femei.

Natalie Slopen, cercetator la Centrul de dezvoltare a copilului al Universitatii Harvard (Massachusetts), unul dintre principalii coautori ai studiului, afirma ca femeile care exercita o munca foarte exigenta si in care ele au un control redus prezinta cel mai mare risc de a dezvolta o maladie cardiovasculara pe termen lung. Totusi, studiul nu pune in evidenta vreo legatura directa intre teama de a-si pierde locul de munca si un risc sporit de criza cardiaca, de atac cerebral sau de deces.

Chestionar de satisfactie