Contact rapid:

Telefon:

021.320.20.37

Email:

office@cmmh.ro

Adresa:

Calea 13 Septembrie, nr. 193, Sector 5, Bucuresti, 050733, Romania

Trebuie stiut faptul ca dermatita seboreica este o afectiune inflamatorie superficiala destul de des intalnita, care evolueaza cu perioade de exacerbare si remisiune, cu distributie si tablou clinic tipice si care afecteaza tegumentul din zonele bogate in glande sebacee, in special scalpul, fata, pliurile nazolabiale, sprancenele si regiunile postauriculara, toracele anterior si toracele postero-superior.

Fumatul, este un factor nociv pentru organism si dupa cum bine stim acesta dauneaza grav sanatatii.

Probabil orice fumator a incercat cel putin o data in viata sa renunte la fumat, iar odata adoptata aceasta decizie a resimtit si efectele negative ale renuntatului la fumat. Acestea apar in momentul in care ogranismul nu mai primeste nicotina (subtanta de care devine dependent prin fumat) si se manifesta prin dureri de cap, tremuratul mainilor, scaderea puterii de concentrare si chiar irascibilitate.

Vaccinul antigripal


Vaccinarea sau imunizarea activa este o metoda de protejare a organismului impotriva bolilor infectioase. Vaccinul este un preparat care contine antigene virale sau microbiene (inactivate sau vii atenuate) care odata introduse in organism activeaza sistemul imunitar sa produca anticorpi ce vor proteja organismul impotriva infectiei.

In sezonul rece, cea mai intalnita afectiune virala este gripa. Aparent acesta infectie virala este banala, insa poate fi insotita de numeroase complicatii, motiv pentru care se recomanda vaccinarea persoanelor cu risc crescut: varstnici (peste 65 de ani), copii (peste 6 luni), bolnavi cronici (boli pulmonare sau cardiovasculare cronice, metabolice), gravide cu risc crescut de a contacta infectia si daca sunt in trimestrul II si III (nu in primul trimestru de sarcina), personalul medical sau care lucreaza in colectivitati de copii sau institutii de ingrijire (crese, gradinite, scoli, aziluri de batrani, spitale, policlinici etc.) si toti cei care doresc sa se protejeze.

Momentul ideal pentru vaccinare impotriva gripei este toamna (octombrie-decembrie), deoarece productie de anticorpi dureaza cateva saptamani, vaccinarea asigurand o protectie antigripala timp de minim 6 luni, ceea ce acopera sezonul rece octombrie-martie. Daca vaccinarea nu a fost facuta la timp, aceasta se poate face si dupa inceperea epidemiei de gripa, parerea conform careia vaccinarea dupa inceperea epidemiei este contraindicata fiind gresita. Vaccinarea poate fi ineficienta doar inc azul in care a fost facuta dupa infectarea cu virusul gripal (dar manifestarile clinice inca nu au aparut).

Trebuie tinuta seama si de faptul ca virusul gripal se gaseste intr-o mare varietate de tipuri si are o mare capacitate de a se modifica de la an la an, ceea ce inseamna ca, chiar daca v-ati vaccinat, este posibil sa contactati o infectie cu alt tip de virus gripal, insa veti face o forma mult mai usoara de boala daca sunteti vaccinati.

Chestionar de satisfactie