Contact rapid:

Telefon:

021.320.20.37

Email:

office@cmmh.ro

Adresa:

Calea 13 Septembrie, nr. 193, Sector 5, Bucuresti, 050733, Romania

Trebuie stiut faptul ca dermatita seboreica este o afectiune inflamatorie superficiala destul de des intalnita, care evolueaza cu perioade de exacerbare si remisiune, cu distributie si tablou clinic tipice si care afecteaza tegumentul din zonele bogate in glande sebacee, in special scalpul, fata, pliurile nazolabiale, sprancenele si regiunile postauriculara, toracele anterior si toracele postero-superior.

Fumatul, este un factor nociv pentru organism si dupa cum bine stim acesta dauneaza grav sanatatii.

Probabil orice fumator a incercat cel putin o data in viata sa renunte la fumat, iar odata adoptata aceasta decizie a resimtit si efectele negative ale renuntatului la fumat. Acestea apar in momentul in care ogranismul nu mai primeste nicotina (subtanta de care devine dependent prin fumat) si se manifesta prin dureri de cap, tremuratul mainilor, scaderea puterii de concentrare si chiar irascibilitate.

Genele influenteaza evolutia gripei?


Motivul pentru careĀ  unele persoane isi revin foarte repede dupa ce s-au imbolnavit de gripa iar altele se lupta cu virusul chiar si cateva saptamani s-ar putea datora influentelor genetice.

Cativa specialisti australieni au identificat o serie de gene care cresc probabilitatea ca anumiti bolnavi sa sufere un timp mai indelungat si sa prezinte simptome mai severe de gripa de pana la 8 ori. S-a descoperit si faptul ca un mic grup de persoane prezinta o anumita combinatie de gene care produce o rezistenta crescuta in fata gripei si contribuie la vindecarea mai rapida a pacientilor.

Studiul a fost condus de Ute Vollmer-Conna si este primul care a studiat in ce mod gravitatea unei boli este influentata de gene. Astfel, au fost analizate diferentele dintre raspunsurile sistemului imunitar, pe un esantion de 300 de persoane care sufereau de mononucleoza infectioasa, de febra provocata de virusul Ross River si febra Q. Circa 28% dintre pacienti au prezentat simptome severe si au avut nevoie de o perioada lunga de timp pentru a se vindeca, iar 18% au prezentat o combinatie de gene puternice, care i-au protejat de aceste maladii. Vollmer-Conna a mai declarat ca este totusi prea devreme pentru a spune daca intreaga populatie a lumii reactioneaza conform grupului de studiu, dar aceasta descoperire ar putea ajuta la identificarea persoanelor vulnerabile in fata gripei si a celorlalte boli virale, pentru a li se administra o terapie preventiva, un tratament individualizat sau prioritar, in cazul izbucnirii unei pandemii.

Persoanele cu gene puternice, imune in fata actiunii virusurilor, ar putea fi identificate si scoase de pe listele programelor de vaccinare.

Chestionar de satisfactie