Contact rapid:

Telefon:

021.320.20.37

Email:

office@cmmh.ro

Adresa:

Calea 13 Septembrie, nr. 193, Sector 5, Bucuresti, 050733, Romania

Trebuie stiut faptul ca dermatita seboreica este o afectiune inflamatorie superficiala destul de des intalnita, care evolueaza cu perioade de exacerbare si remisiune, cu distributie si tablou clinic tipice si care afecteaza tegumentul din zonele bogate in glande sebacee, in special scalpul, fata, pliurile nazolabiale, sprancenele si regiunile postauriculara, toracele anterior si toracele postero-superior.

Fumatul, este un factor nociv pentru organism si dupa cum bine stim acesta dauneaza grav sanatatii.

Probabil orice fumator a incercat cel putin o data in viata sa renunte la fumat, iar odata adoptata aceasta decizie a resimtit si efectele negative ale renuntatului la fumat. Acestea apar in momentul in care ogranismul nu mai primeste nicotina (subtanta de care devine dependent prin fumat) si se manifesta prin dureri de cap, tremuratul mainilor, scaderea puterii de concentrare si chiar irascibilitate.

Celulele stem vindeca leucemia


Un caz de leucemie limfoblastica, a fot vindecat in intregime si pentru prima data, cu ajutorul unui transplant de celule stem din cordonul ombilical al unei paciente care are acum varsta de noua ani, de catre medicii germani.

Acest anunt a fost făcut de catre o banca germana care stocheaza celule din cordoane ombilicale ‘Vita 34′, o firma infiintata in 1997 de medicii din oraşul Leipzig. Potrivit specialistilor din cadrul Vita 34, fetita a fost diagnosticata cu aceasta forma de cancer la varsta de trei ani si a a fost supusa procedurilor de chimioterapie, fara ca acestea sa aibe efect. Medicii germani au cnsiderat ca singura posibilitate de supravietuire a fetitei consta intr-un transplant cu celule stem.

Speranţa de viata a pacientei era de numai trei luni, fara o terapie cu celule-stem, a explicat intr-un comunicat doctorul Eberhard Lampeter, directorul medical al Vita 34, care a comentat faptul că unele celule canceroase ajunsesera deja la creier. Lampeter a mai spus ca parintii fetitei au decis, in momentul nasterii acesteia, sa-i conserve cordonul ombilical, din care au fost extrase celulele stem necesare pentru transplant.

Dupa 75 de luni de la interventie se poate vorbi cu certitudine de o vindecare. Vita 34, cea mai veche si mai mare banca de conservare a cordoanelor ombilicale din Germania, a subliniat ca pana acum 75.000 de parinti au apelat la serviciile sale, iar 15 copii au fost tratati pana acum cu celule stem extrase din cordoanele ombilicale proprii.

Chestionar de satisfactie